飛沫感染、エアロゾル感染などに分けて空間容積や人数を仮定してのシミュレーション。換気なしのレストランがいかに危険かという結果。緊急事態宣言解除後どの順番で規制を緩めるかの参考になる。#COVID19https://t.co/Sv9VuNVeI9 pic.twitter.com/w3LWe1jcXB
— Endo, Takaho (@caripso) May 28, 2020
縦軸のbasic reproduction number 基本再生産数なわけだね。
The large value for the restaurant is obviously due to the simultaneous co-presence of many people (80 customers and 4 waiters) and to the long exposure time (1 h and 30 min in the current simulations). This situation is obviously improved if mechanical ventilation systems are adopted, but the R0 is still higher than 1 (R0=5.35).
食堂には不特定の多数の人がいて、なおかつ滞在時間も長いから、感染確率もあがるんだろうね。換気があっても他の施設に比べると危険。
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